bewegingsarmoede is groot probleem

Volgens Marjolijn Meijer, eigenaar van TrainMore en founder van de TrainMore Foundation, is bewegingsarmoede onder kinderen in Nederland een groot probleem: “Gemiddeld zitten kinderen en jongeren 10 uur per dag en bijna 14% van de kinderen tussen de 4 en 7 jaar heeft overgewicht. Via onze foundation willen we er samen met onze leden voor zorgen dat kinderen meer gaan bewegen. Wanneer een lid 10 keer of meer per maand komt trainen wordt er automatisch 1 euro gedoneerd aan de TrainMore Foundation. Met dat geld ondersteunen wij allerlei initiatieven en organisaties, die zich net als ons inzetten om een sportieve lifestyle te verankeren bij kinderen. De boksschool van Raymond Joval is daar een prachtig voorbeeld van”.

lokale initiatieven van groot belang

ABC Boxing Joval werd in 2011 opgezet door Raymond Joval en boksteam ABC. Joval is, net als eigenaar van TrainMore Han Doorenbosch, voormalig topbokser. Doorenbosch: “Raymond en ik trainden samen in het Olympisch team van Nederland. Toen ik hoorde dat hij in Amsterdam Holendrecht een boksschool was begonnen waar hij onder andere lesgeeft aan kinderen uit de buurt heb ik contact gezocht om te kijken of we hem vanuit de TrainMore Foundation konden ondersteunen. Lokale initiatieven zoals die van Raymond zijn namelijk super belangrijk om de jeugd meer in beweging te brengen. Hij geeft les aan kinderen tussen de 7 en 15 jaar. Een groep die zich snel verveelt en dan bijvoorbeeld gaat hangen op straat.

een sportief alternatief

Joval: “Wij bieden kinderen uit de buurt een sportief alternatief. Door bij ons te komen trainen werken de ze niet alleen aan hun fysieke gezondheid, maar worden ze ook mentaal weerbaarder en krijgen ze meer discipline. Dat helpt ze ook op andere vlakken in hun leven. We zijn erg blij met de donatie van de TrainMore Foundation. Onze jeugdleden zullen met heel veel plezier gebruik maken van de nieuwe materialen!”