Vier op de vijf jongeren bewegen zo weinig dat dit schadelijke gevolgen heeft voor hun gezondheid. Dit blijkt uit een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie dat onlangs naar buiten werd gebracht. Dat moet natuurlijk anders!

Daarom organiseerde Stichting TrainMore in december 2019 Get Active! Bijna 100 jongeren trainden 1 maand gratis bij TrainMore, inclusief personal training en studiolessen. Een toffe manier om kennis te maken met fitness en alle positieve effecten van regelmatig sporten te ervaren! 

Twee van de deelnemers, Mare en Deshawn, vertellen hieronder waarom zij hebben meegedaan!

Maak kennis met Mare!

Mare Manche is 16 jaar, woont in Den Haag, is druk met school, gaat 3x in de week naar hockeytraining én deed in december mee aan Get Active bij TrainMore. Waarom? Dat lees je hieronder!

“Ik hou gewoon erg van sport! Toen ik klein was deed ik aan ballet en turnen. Daarna switchte ik naar voetbal en nu doe ik hockey. Ik speel bij HBS Craeyenhout. Toen ik ik hoorde van Get Active dacht ik: ‘waarom niet?’ In de sportschool kan ik wat extra trainen om mijn uithoudingsvermogen te verbeteren voor het veld en ik vind het leuk! Door te trainen voel ik me fit en ik denk ook dat je er zelfverzekerder van wordt. Afgelopen jaar ben ik verhuisd en kon ik een poos niet naar hockey. Ik miste het meteen. Mijn advies aan iedereen die nu niet zo van sporten houdt is dan ook om het gewoon eens te proberen. Ze zullen zien dat het veel chiller is dan ’s avonds alleen maar op de bank hangen! “

Maak kennis met Deshawn!

Het doel van Deshawn Verwey tijdens Get Active; een betere American Football Player worden.

“Ik speel nu ongeveer 4 jaar voor de Amsterdamse Panthers. Als wide receiver, moet ik zowel snel als sterk zijn. Binnenkort vertrek ik met mijn team naar Amerika om daar tegen een aantal high school teams te spelen. Ter voorbereiding heeft mijn coach me gericht op wat extra krachttraining te doen. Dus toen ik zag dat ik een maand gratis kon trainen bij TrainMore heb ik me meteen aangemeld. Soms train ik samen met mijn vader. Hij houdt heel erg van sporten en heeft me ook altijd gemotiveerd actief te zijn. Ik ben blij dat hij dat heeft gedaan. Sporten, en dan vooral een teamsport, is super leuk en je wordt er sterker door. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Onderdeel zijn van een team, samen winnen en verliezen, de adrenaline rush die je iedere wedstrijd weer krijgt. Dat is gewoon het beste gevoel wat er is!

Train more. Give back.