Op hun pop-up campings in 37  stadsparken in Nederland brengt Stichting de Buurtcamping buurtbewoners met elkaar in contact. Op alle campings worden ieder jaar een aantal plekken gereserveerd voor gezinnen die de middelen niet hebben om op vakantie te gaan. Zo kunnen zij toch even weg!

Op de camping in het Flevopark zetten dit jaar ongeveer 400 buurtbewoners hun tent op en waren er bijna 170 kinderen aanwezig.  Zij konden op zaterdag meedoen aan de toffe sportactiviteiten die de TrainMore Foundation in samenwerking met Apenkooi Gym organiseerde. Manager van de TrainMore Foundation, Dorien Groenewoud, vertelt: “Het is ons doel om méér kinderen méér te laten bewegen, vooral kinderen voor wie sport niet iets vanzelfsprekends is. Hierin zijn we op de Buurtcamping meer dan geslaagd. De kinderen waren ontzettend enthousiast en fanatiek. Dit is waar we het voor doen!”

Eigenaar van TrainMore en co-founder van de TrainMore Foundation Han Doorenbosch was zelf ook op de Buurtcamping aanwezig om met de kinderen mee te sporten: “Het is zo mooi om te zien dat we dit soort projecten kunnen organiseren dankzij de leden van TrainMore. Als zij namelijk 10x of vaker in de maand trainen, gaat er €1.- van hun contributie naar de Foundation. Daardoor kunnen wij dit soort initiatieven nemen en zoveel mogelijk kinderen het plezier van sporten laten ervaren!”