Fitness on demand

Een van de eerste innovaties die leden in het Lab kunnen testen zijn speciale fietsen met beeldscherm van Technogym, die zijn aangesloten op hun nieuwe digitale platform Technogym Live. Hiermee kunnen gebruikers, door middel van livestreams, deelnemen aan groepslessen van de beste instructeurs van over de hele wereld. Met andere woorden: fitness on demand. TrainMore is de eerste gym in Nederland waar leden van dit systeem gebruik kunnen maken.

FITTAR Smart Mirror

Daarnaast kunnen leden aan de slag met de Smart Mirror van FITTAR. Die kan volgens Jelle van Buren, clubmanager van TrainMore Amsterdam-Oost, het beste worden omschreven als een personal trainer in een scherm: “Op basis van augmented reality en bewegingsherkenning laat het scherm niet alleen zien welke oefeningen iemand moet doen, maar ook of de oefening op de juiste manier wordt uitgevoerd. Je wordt on the spot gecorrigeerd.” Bovendien wordt fitness volgens Martijn de Jong, co-founder van FITTAR, een stuk leuker met de Smart Mirror: “De interactieve en cognitieve trainingen zijn uitdagend en afwisselend, waardoor gebruikers zich niet snel zullen vervelen!”

win-winsituatie

Het Innovation Lab is niet alleen bedoelt als een leuke extra feature voor de members vertelt Han Doorenbosch, eigenaar van TrainMore. “We verzamelen in het lab ook data voor de doorontwikkeling van ons fitnessconcept. We kijken welke innovaties aanslaan bij onze leden en daar spelen we op in. Een aanpak die past bij onze exponentiële mindset. Daarnaast delen we de testresultaten met de partijen waarmee we samenwerken. Zij ontvangen bijvoorbeeld informatie over de toegankelijkheid van hun innovatie, of het aanslaat bij de doelgroep en over de kwaliteit van de content. Met het Innovation Lab creëren we dus een echte win-winsituatie.”